lördag 5 november 2011

Tomtetass

 
Bild från discshop.se

Igår såg jag den - Tomtetass, eller The search for Santa Paws som den heter på engelska.
Eftersom jag är en person som köper julfilmers mesighet och larv ganska så rakt av så ska det mycket till för att jag inte ska gilla en s.k. julfilm.
Men den här filmen, som ändå är gjord för framförallt barn (eller hela tillrättalagda amerikanska familjer som älskar de amreikanska värderingarna över allt annat) gjorde mig lite förvånad och lite irriterad. Och detta av fyra anledningar:

1) Varför ser tomten ut som en operationslyft gammal mördare som inte vill att någon ska känna igenom honom? Han skrämde mig, så jag kan ju tänka mig hur barn som tittar känner.

2) Varför är de tre "streethundarna" med? De tillför ju absolut INGENTING!

3) Varför finns det i princip ingen skådespelare som spelar bra?Eller, ja det skulle var a"huvudnissen" då, men så har han ju spelat huvudnisse i några julfilmer också...

4) Varför är det i princip 4 olika handlingar i filmen? Det blir rörigt och inget får liksom ta den plats det hade kunnat gjort. Det kändes precis som att läsa en dålig bok då jag sitter och redigerar under tiden och undrar varför ingen satte stopp medan tid ännu fanns...
Eller om det räckt med att tomten inte tappade minnet så hade allt blivit bra. Nu kändes det mer som att manusförfattarna ville ha med ALLT i filmen och då blir det pannkaka.

Betyg: Det är ju julig stämning helt igenom och det är ju ett + i kanten. Sen kanske ett gäng barn på 5-9 år skulle uppskatta den (om de kollar den dubbade versionen) som helhet. Men av mig blir det en 2:a av 10 möjliga.

Någon annan som sett den och tyckt något annat?//J

2 kommentarer:

  1. Jag blev inte heller så imponerad av filmen, hade högre förväntningar även om det är en barnfilm.

    SvaraRadera
  2. Min 4åring kan se denna film flera gånger per dag, hon älskar den och tröttnar aldrig =)Fast tror mest att det är julstämningen och att det är lite spänning. Håller med dig om att tomten ser lite läskig ut hihi. Tack för en bra blogg //Emma

    SvaraRadera