tisdag 22 november 2011

Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton

 
För 36:e året i rad visas Tage Danielssons:
Sagan Karl Bertil Jonssons julafton på Svt. 

Jag älskar Karl Bertil och tycker att det är en av höjdpunkterna på julafton.
Under många år fick jag spela in det och titta när jag kom hem sent på natten på grund av att diverse släktingar röstade ner mitt önskemål om Karl Bertil och den som alltid skrek högre fick sin vilja fram. Men sedan några år tillbaka finns ingen kompromiss; Antingen kan julklapparna vänta i ytterligare 25 min, eller så kan det börja delas ut utan mig. Klapparna är ju det minst viktiga på julafton- även om det är en både trevlig och mysig grej som jag inte vill vara utan. Men den ligger inte i fokus för min del.
Idag när jag kom hem låg dvd-filmen med Karl-Bertil i min brevlåda. Men jag kommer inte öppna den, jag kommer inte titta på den innan jul eller efter jul. Men jag vill ändå äga den. Karl-Bertil är julafton förunnad och skall så förbli. I alla fall hemma hos mig.

Hur gör/tänker ni andra? Köpa, inte köpa, kolla när som eller bara på jul?
Till på råga på allt är jag en Tage-fantast och uppmanar alla att läsa Tages böcker och se hans filmer.
Eller varför inte gå med i hans alldeles egna sällskap? Tryck på knappen under så kommer du till sällskapet:
bilden är från Tagesvänner

 

  //J

6 kommentarer:

 1. Jag håller med! Ingen jul utan Karl-Bertil. Kalle Banka kan kvitta men Karl Bertil och hans ömma moder måste jag bara se. De gånger jag har missat honom har jag alltid blivit lite ledsen. Jag ser Karl Bertil på TV . I min familj brukar vi se det före julklappsutdelningen.

  SvaraRadera
 2. Karl Bertil är en familjemedlem, känns det som för han får all vår uppmärksamhet varje jul. Min far delar in folk i KB-tittare eller icke-KB-tittare. Så enkelt kan det vara. MIn familj har sett filmen sedan starten och vi kan veranda replik och sjunger med i "Nu är julen kommen, nu är julen här, liten mörk å kulen, men ändå så kär..." Ett år gav en av mina bröder föräldrarna ett mini-biljardbord...
  "-Ska du ha ett fikon?" Är klockrent!

  SvaraRadera
 3. SV: Det gör du rätt i! :)

  SvaraRadera
 4. Den är ju bara JUL. Tyvärr har den fått stryka på foten pga av logistiken, men det här året ska den få göra comeback.

  SvaraRadera
 5. Hur kan man rösta ner Karl Bertil?? Han är ju underbar :)

  SvaraRadera
 6. Får nog ta och se hela den filmen nån gång. Den har aldrig tagit plats i vårt julfirande men det går ju att ändra på...

  SvaraRadera