Här kommer recepten:
Smörsockrade:
I påse mikropop eller 1 dl opoppade + olja
½ dl strösocker
1-2 tsk smör.
Poppa popcornen i mikron enligt beskrivning på paketet.
Salta ner i påsen och skaka om.
Eftersom de här blir rejält sött så krävs det extra salt för att balansera upp.
Sätt en panna på plattan och häll i sockret när pannan är het.
Salta ner i påsen och skaka om.
Eftersom de här blir rejält sött så krävs det extra salt för att balansera upp.
Sätt en panna på plattan och häll i sockret när pannan är het.
Rör inte då det lätt bildas klumpar, utan vicka pannan istället
så allt socker smälter.
När sockret smält och blivit brunt(ska ej brännas) så häll i 1 tsk smör och rör runt. Vänd sedan ner popcornen och rör runt - en får arbeta lite snabbt och kanske dra ner värmen/stänga av plattan.
Ha ev. i 1 tsk smör till och rör om.
Häll ut popcornen på på bakpapper på en plåt och låt stelna.
Bryt sönder lite och förvara i burk eller påse.
Njut!
så allt socker smälter.
När sockret smält och blivit brunt(ska ej brännas) så häll i 1 tsk smör och rör runt. Vänd sedan ner popcornen och rör runt - en får arbeta lite snabbt och kanske dra ner värmen/stänga av plattan.
Ha ev. i 1 tsk smör till och rör om.
Häll ut popcornen på på bakpapper på en plåt och låt stelna.
Bryt sönder lite och förvara i burk eller påse.
Njut!
Chokladsaltade popcorn.
I påse mikropop eller 1 dl opoppade + olja
Salt
ca 100 g mörk choklad eller 50/50 mörk och ljus.
Poppa popcornen och salta
- även här behövs salt för att balansera upp chokladens söthet.
Strö ut popcornen på bakpapper.
Smält chokladen i vattenbad och ringla över popcornen.
Rör runt och ringla på mer om du vill att det ska bli choklad även på "baksidan".
Smält chokladen i vattenbad och ringla över popcornen.
Rör runt och ringla på mer om du vill att det ska bli choklad även på "baksidan".
Ställ i kylen att stelna och bryt sedan i bitar och förvara i plåtburk.
Tänk på att chokladen smälter om de står varmt
- jag förvarade mina i kylen och det funkade bra.
Tänk på att chokladen smälter om de står varmt
- jag förvarade mina i kylen och det funkade bra.
Njut!
Vill man så kan man kombinera recepten och doppa de smörpoppade i choklad och låta stelna i kylen.
//Jessica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar