Jag fick nämligen ett smakprov på lakritsstång från Apoteket Hjärtat och tänkte att det skulle passa bra att ha i knäck - tyvärr var det inte saltlakrits, vilket nog skulle ha passat ännu bättre. Men det här funkade också.
Lakritsknäck
1 ½ dl gädde
1 ½ dl socker
1 ½ dl sirap
En bit lakritsstång som du mortlar
Koka allt på spisen och rör lite då och då så du ser att det inte bränns i botten.
Gör kulprovet: häll lite smet i kallt vatten och forma till en kula. Hårdheten på kulan berättar hur hård knäcken blir, ju mjukare kula, desto mjukare knäck eller tvärtom.
Gör kulprovet: häll lite smet i kallt vatten och forma till en kula. Hårdheten på kulan berättar hur hård knäcken blir, ju mjukare kula, desto mjukare knäck eller tvärtom.
Krossa en bit av lakritsstången i mortel.
Häll i formar och ha på lakritsbitarna. Gillar du lakrits kan du ha lite i botten på formen också.
Låt stå i kyl att stelna!
Låt stå i kyl att stelna!
//Jessica
Åh vad gott det där lät! Ska absolut testas när vi kommer hem! :)
SvaraRadera