Saffranskaka:
200 gram smör
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Form med löstagbar kant (ca 24 cm) behövs också!
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Smält smöret och låt det svalna
(Ta ev. hjälp av mjölken till det bara inte smöret stelnar igen)
Ha i saffranet i smöret så fettet får dra ut smaken ordentligt - rör runt lite.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Smält smöret och låt det svalna
(Ta ev. hjälp av mjölken till det bara inte smöret stelnar igen)
Ha i saffranet i smöret så fettet får dra ut smaken ordentligt - rör runt lite.
Vispa ägg och socker rejält poröst och ha sedan i det svalnade fettet, mjölken och saffranet.
Blanda mjölet med bakpulvret och vispa ner i smeten.
Smeten ser nu nästan ut som mousse och det är helt rätt konsistens.
Häll upp i form och grädde i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Sikta gärna över lite florsocker innan servering.
Lycka till!!!
Blanda mjölet med bakpulvret och vispa ner i smeten.
Smeten ser nu nästan ut som mousse och det är helt rätt konsistens.
Häll upp i form och grädde i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Sikta gärna över lite florsocker innan servering.
Lycka till!!!
Mums... Min favoritkaka! :)
SvaraRaderaMaggan: Håller med om att den är världens godaste.
SvaraRaderaÅh, det ser verkligen gott ut. Jag har inte gjort något saffransbak ännu i år men det börjar verkligen bli dags!
SvaraRaderaJa, nu kryper tiden på en, får bli saffransbullar i helgen ;)
RaderaSer supersmarrigt ut! :)
SvaraRaderaDet är det också =)
RaderaPassar med lite hallonsylt till om man vill, eller hallongrädde.