måndag 10 november 2014

Världens godaste saffranskaka


Till gårdagens Litterära Salong hade jag bakat världens godaste saffranskaka. Självklart vill jag dela med mig av receptet till er på den här suuuupersaftiga kakan.

Saffranskaka:

200 gram smör
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Form med löstagbar kant (ca 24 cm) behövs också!

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Smält smöret och låt det svalna
(Ta ev. hjälp av mjölken till det bara inte smöret stelnar igen)
Ha i saffranet i smöret så fettet får dra ut smaken ordentligt - rör runt lite. 
Vispa ägg och socker rejält poröst och ha sedan i det svalnade fettet, mjölken och saffranet.
Blanda mjölet med bakpulvret och vispa ner i smeten.
Smeten ser nu nästan ut som mousse och det är helt rätt konsistens.
Häll upp i form och grädde i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Sikta gärna över lite florsocker innan servering.
Lycka till!!!

//Jessica

6 kommentarer:

  1. Maggan: Håller med om att den är världens godaste.

    SvaraRadera
  2. Åh, det ser verkligen gott ut. Jag har inte gjort något saffransbak ännu i år men det börjar verkligen bli dags!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu kryper tiden på en, får bli saffransbullar i helgen ;)

      Radera
  3. Svar
    1. Det är det också =)
      Passar med lite hallonsylt till om man vill, eller hallongrädde.

      Radera