fredag 4 oktober 2013

101 idéer - julpysselspecial

LYCKAN när den här låg i brevlådan i dag var stor.


Mysigt nummer, mycket fint som jag vill testa och jag gillar ju att de håller det enkelt i den här tidningen. Det krävs inga dyra köp hos dyra kedjor eller en hel verkstad för att få till sitt pyssel (ibland krävs dock en halv...).

Överlag gillar jag den här tidningen supermycket, men ibland känns vissa pyssel ... "framtvingade" för att fylla ut. Ofta ser det ut som de reportagen kommer direkt från 1990-talet i färg och form. Men i år har julspecialen överträffat sig själv tycker jag. Inget "billigt krafs" och tråkpyssel som ser ut som 5-åringar gjort det utan genomtänkta, snygga pysselreportage(även om jag inte gillar allt) som känns moderna och uppdaterade.
 Favoriter är absolut knappysslet (då jag har BURKAR med knappar efter mormor som jag inte vill kasta), sistaminuten-tipsen och smådjuren i filt...åh va fina!

Det minst intressanta är, som alltid, julbaket. Jag har så svårt för sådana där s.k. cupcakes med en massa figurer på, det liksom vänder sig i magen när jag ser dem för det ser så extremt mycket ut och så ser det bara inte gott ut. Den ätbara kalendern var inte heller någon höjdare. Jag kan tycka de är fina, men nä...det är inget för mig. Hade hellre sett ett pralininslag med handfasta tips på hur du får dem hela ur formen etc. Sen eftersöker jag ett regelrätt julmagasin som vågar vägra pepparkakshus ...

Jag älskar det här citatet ur ena reportaget med konstnären Lena Linderholm:

"Lena är ingen vän av det bleka, vita, grå och silvriga juldekorationerna. ""Nej, usch, det är som att ta in snöslasket inomhus. Jag vill ha värme I...I"" "

Det är en kvinna i min smak det!

9 kommentarer:

 1. Åh vilken lyllos du blev idag då jag får tyvärr vänta tills den släpps i butik, men är ju inte så långt borta nu som tur är.

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag avundsjuk här! :)

  http://annasglittrigajulblogg.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Hmm, jag köpteden för två år sedan, men blev inte så imponerad och skippade den i fjol. Men nu blev jag lite nyfiken, jag kanske ska ge den en ny chans!?!

  SvaraRadera
 4. Undrar om man ska ta och köpa den kanske? Jag funderar på det i alla fall

  SvaraRadera
 5. Den blev man ju sugen på att köpa...

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du gillade den, jag har skippat den senaste åren av de anledningar som du skriver men kanske ger jag den en ny chans i år.

  SvaraRadera
 7. Om man inte har turen att den dimper ner av sig själv i brevlådan, vet du var man kan få tag i den?

  SvaraRadera
 8. Hanna: vilken bra affär som helst brukar ha den. Eller pressbyrån etc.

  SvaraRadera
 9. Härligt!
  Jag tänkte avvakta i väntan på recensioner - i år håller jag i slantarna lite mer än vanligt efter lägenhetsköpet. Men denna måste inhandlas.

  Och angående handfasta pralintips: köp formar i hårdplast (finns bland annat på www.lyckasmedmat.se för ca 250 kr) och se till att temperera chokladen. Då kommer de färdiga pralinerna ur formen enbart med en liten lätt knackning av formen mot bänkskivan.

  SvaraRadera