söndag 6 oktober 2013

Julbröd - numera höstbröd eller s.k. "åretruntbröd"...

I morse spenderade jag och sambon någon timme med att bläddra i julkokböcker/magasin och skriva listor på vad vi ska ha på julbordet i år. Alla inbjudna kommer hit och det ska verkligen bli superkul, men det kräver också sina listor - vilket jag inte har något emot.
En av böckerna jag bläddrade i var Ernst julbok som kom för några år sedan. Där i finns ett bröd som är så gott och som numer anses vara ett "åretruntbröd" hos oss. Så jag slängde ihop ett i dag och det funkar minst lika bra en höstig söndag som en snöig julaftonsmorgon.
Ernst julbröd med aprikos och nötter

Sugen på receptet? klicka på: ERNST JULBRÖD

Vilket är ert favoritjulbröd? Hård, mjukt, ljust, mörkt...????

Trevlig söndagskväll!
/Jessica

2 kommentarer:

  1. Jag har ett skållebröd/surdegsbröd som jag måste baka till jul är ett bröd min mamma alltid bakat, så därför kallar jag det för mammas doppebröd då vi har det både till dopp i grytan och är också så gött med en julskinkeskiva på brödet. Mumsigt blev nu sugen på det med julskinka på ;-)

    SvaraRadera