tisdag 1 oktober 2013

1 oktober

Oktober har kommit och som både Tomtens Dotter och Min Vita Jul-Madeleine har uppmärksammat så går vi även in i Rosa bandet-månaden.
Ett ypperligt tillfälle att skänka en slant till forskning genom att köpa ett rosa band, morötter på Ica, en reflex eller ett smycke.

Det här för mig osökt in på det här med julklappar. Jag har köpt några klappar redan, och det är väl så smått dags att lägga i en högre växel vad gäller julklappsköp.
Jag älskar att köpa julklappar, men jag vill inte springa runt som en tok de sista dagarna utan då vill jag bara lungt strosa in och ut i affärerna och köpa något till mig själv (oftast strumpbyxor då de verkar försvinna så fort det är dags för användning...). Jag köper också rätt mycket julklappar. Inte för att jag tycker att det är så viktigt, utan mest för att jag tycker att det är så kul. Om jag får säga det själv så är jag nämligen rätt bra på att köpa julisar till folk. Jag är en sådan som minns att mamma sa i mars att hon ville ha just en sådan, eller att sambon önskade sig ett sådant i somras när det var som varmast etc.

Jag har också lite svårt att hålla igen på de där julklappsköpen. Jag är ju vuxen nu, tjänar egna pengar och jag lägger dem gärna på julklappar. Men jag köper aldrig dyra julklappar, jag köper hellre många. Jag handlar också second hand och klappar från ställen som t.ex. Unicef eller Stockholms stadsmission. Klappar som gör skillnad för någon annan och värmer hjärtat på den som "får den" är nog de bästa. Jag har gett både getter och bikupor, vaccinationer och vattenreningspåsar och det brukar alltid vara uppskattat. Kanske är det för att jag i just de tillfällena utstrålar mitt bästa Karl-Bertil-Jonsson-ljus och värme.... ;)

Så hur gör ni? Får alla klappar, eller bara barnen, är det klapplek eller moffning som hos mig som gäller?  Köper ni många eller få, dyra eller billiga?

Nu är det snart dags för sängen, långa dagar på jobbet nu....ZZZZzzzzz.
Kram
/Jessica


2 kommentarer:

  1. jag håller med om det där att vara "vuxen" men att ändå vara så förtjust i att köpa julklappar.. det är ju det roligaste på hela året!! :) jag köper också helst många biiligare än få dyra som du! Då blir det många paket under granen :)

    SvaraRadera
  2. Jag önskar att jag la ner mer tid på att leta personliga saker på second-handaffärer, eller kunde göra egna coola fågelholkar eller nåt, men jag tror jag blir mer fixerad vid folks önskelistor. (Och ja, jag vill gärna kräva ut såna av alla vuxna också, för jag kommer vilja ge något de vill ha och det är så svårt med "jag vet inte" som alla över tjugo kör med.)Har en kompis som är så duktig på det där med "personliga presenter", egen sylt, loppis-tavlor eller hantverk. Mycket avundsvärt (http://krimskramsan.bloggplatsen.se/). Värsta julklapparna jag har gett bort var alladin-askar inköpta på julafton !?!, till min bror dessutom ha,ha.

    SvaraRadera