söndag 27 oktober 2013

Är det samma omslag 4:e året i rad ?


Kommer ni i håg den här jutidningen som i tre år haft näst intill samma omslag?
Ni vet den lilla tidningen vid namn: "Allt i hemmet Julspecial"... Ni kan läsa allt om förra årets här och förrförra årets här.

I går när vi vaknade på Öland behövde vi gå och handla, sagt och gjort och ett av det första jag såg var den här tidningen och självklart var jag tvungen att köpa den. Sen började det intressanta: Att återigen jämföra omslaget med föregående år.
Såhär ser det ut i år:
Anno 2013 

Och såhär såg det ut förra året:

Anno 2012
Summan av kardemumman blir alltså:
 • Det är nästintill samma soffa, en grå med en FÄLL (alltid denna vita, fluffiga sak på golv eller i soffa). Detta året återigen i soffan.
 • I år finns det 323, istället för bara 242 "idéer för din drömjul" (samma layout som förra året...dags att byta snart igen? ).
 • Det är fortfarande en gran (men det kan man ju köpa på omslaget av ett julmagasin),  och likaväl kan jag köpa paketen - i år har de dock mer ett mer enfärgat inslag. 
 • Årets omslag är mycket varmare än förra årets; grönt-rött-vitt. och det gillar jag. 
 • Men gladast är jag att vi slipper ett barn på bilen (har dock inget emot barn, men samma omslag och ja, ni fattar...
 • Och att vi slipper det där stora fönstret, som nu är ersatt med en öppen spis (bra val), med en stjärna i.

  Innehållet i år är superbra. Mysigt, trevligt, bra tips, idéer och inspiration. Mycket bättre än förra årets julmagasin.
  Jag vågar mig till och med på att rekommendera det för er som vill ha ett tjockt, bra jumagasin i år ... även om omslaget känns som något jag redan sett.

  Någon annan som läst - va tyckte du i så fall?
  /Jessica


4 kommentarer:

 1. "Varför ändra på ett vinnande koncept" ...har nån sagt men man vill ju ha en NY tidning. Visst kan dom väl lite till......Nu ska jag köpa tidningen!!!! Kul att kolla din blogg.

  SvaraRadera
 2. Har stått och klämt på diverse julmagasin idag men var duktig och köpte blöjor istället. Tyckte inte att innehållet verkade motsvara priset på ca 60 kr. Mycket inspiration kan man ju hitta på nätet fast det är ju något visst med att läsa en "riktig" tidning.

  SvaraRadera
 3. Hej

  Läste av min kompis men glad jag ej köppte suger o så dåliga jultidningar...Väntar på sköna hem o hem antik. Men alla andra är klipp o klista o så dåliga gillar mera det som glimmar o e stilrent.
  tur smaken e olika.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Hahah, jag hade inte tänkt på det här. Jag har kommenterat det lite - och grävt fram förrförra årets omslag på min julblogg www.babyitscoldoutside.se (och länkar till dig, förstås). Tack för att du fick mig att skratta idag! :)

  SvaraRadera