De är rätt goda, och mättande, så de är bra för en gravid att ha i väskan när blodsockret sjunker, eller kanske som mellis till barn som varit ute och lekt ... eller helt enkelt till en kopp kaffe framför tv:n en kulen höstdag.
Ingredienser:
2 dl havregryn
1½ dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
½ dl ekologisk honung
1½ dl ekologiskt jordnötssmör
1½ dl ekologiskt jordnötssmör
2 msk linfrö
1½ dl osvavlade hackade aprikoser
1 dl torkade tranbär
(50 g mörk choklad - om det önskas)
Gör så här:
Rosta havregrynen och mjölet i en torr stekpanna.
Smält honungen i en kastrull- ta från värmen och rör ner jordnötssmöret.
Rör tills smeten blivit "slät".
Blanda ner det rostade, linfrö, aprikoser och tranbär.
Smält honungen i en kastrull- ta från värmen och rör ner jordnötssmöret.
Rör tills smeten blivit "slät".
Blanda ner det rostade, linfrö, aprikoser och tranbär.
Klä en form ca 18*26 cm med bakpapper och kleta ut smeten jämt.
Ställ i kyl tills den stelnat till (blir inte helt hård)- skär i bitar.
Ringla över smält mörk choklad om du vill
Ställ i kyl tills den stelnat till (blir inte helt hård)- skär i bitar.
Ringla över smält mörk choklad om du vill
Ät och njut!
//Jessica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar