tisdag 7 oktober 2014

Juldrömmar

Vanligtvis brukar det någon gång under hösten infinna sig mardrömmar i min sömn som handlar om julen.
Allra vanligast är att jag "vaknar upp" och inser att det är julafton/jul om två dagar etc. och INGENTING är fixat. Inga klappar, ingen mat, inget godis, inget pynt, ingen gran...INGENTING! De här drömmarna brukar ge rejäl ångest, men i natt drömde jag något helt annat:

"Jag var hos min mamma, med min sambo och vi gick vägen ner till centrum genom skogen. Det är jättemycket snö och vår lilla bebbe ligger i den snygga retrovagnen. Plötsligt plingar det till från ALLA ANDRA julbloggar i min telefon samtidigt och alla har samma panikrubrik till sina inlägg:
SVT SLOPAR KALLE ANKA I ÅR !!!!

Det visade sig då att Svt bestämt sig för att INTE visa Kalle och hans vänner firar jul på julafton utan istället ha någon tv-opera-teater mellan 15-16 på julafton. Det här var inte på långa vägar lika panikartat som att inse att ingenting var fixat till jul, men en sådan där molnande känsla av: "Men det är ju då julafton börjar på riktigt..." infann sig och va ska vi göra då istället?
Sen kom plötsligt barnen från Narnia-filmerna och den där bävern och pratade om hur många barn som skulle bli besvikna och det enda jag kunde tänka var: "och VUXNA!!!...jag vill se Kalle!".


När jag vaknade upp insåg jag att allt var en dröm, det var fortfarande oktober och regn och Svt har inte gått ut med någon skräll ännu... tack och lov ;)

Brukar ni ha några julmardrömmar?

//Jessica

6 kommentarer:

 1. mina mardrömmar lugnare ♥ har insett att man överlever ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart man gör, men därav inte sagt att det inte skapar panik =)

   Radera
 2. Varje år! Ibland börjar de tidigt (i år kom den första i augusti). Oftast handlar det om just det där att inte vara färdig eller att ha glömt något viktigt, eller att någon vill ändra på någon livsviktig rutin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livsviktiga rutiner finns det många kring jul, så gud nåde den som vill ändra...typ Svt och Kalle Anka ;)

   Radera
 3. Jag brukar ha precis såna där mardrömmar; att det är jul och ingenting är fixat!
  Och angående Kalle Anka-drömmen, kan Marabou ta bort trillingnöten ur Aladdin så kan nästan vad som helst hända... *läskigt*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trillingnöten orsakade ingen panik hos mig, men ingen Kalle på jul hade varit svårt att hämta sig från =)

   Radera