söndag 7 december 2014

Årets pepparkakshus

I går var det en riktig slapp dag här hemma. Sambon sov efter en utekväll ... och jag pysslade, fixade och tog det lugnt. Bland annat satte jag i hop pepparkakshuset!
Ända sen jag var liten har det varit så att jag har fått dekorera en ihopsatt pepparkakshussats - och det kör jag fortfarande på!
Jag skulle kunna baka ett eget - men jag vill faktiskt inte, jag vill ha Annas Pepparkakshus, för "så har det alltid varit!" ;)

Det som hände i går var att mer än hälften av alla delar var trasiga när jag öppnade paketet och det är ju lätt kirrat med lite smält socker, men det tar ju lite extra tid och när det är så att nästan alla delar är pajko är det ju rätt tråkigt.
I går gick huset även sönder ännu mer ju mer delar som kom till och lagningarna blev till ungefär sju nya, vilket resulterade i sjukt mycket bruna sockerlagningar som inte är så fint. Men va gör man då?
Jo, man gör sjukt mycket kristyr och kletar på och resultat blev såhär - sjukt nöjd och såklart har min lilla familj flyttat in i det rosa drömhuset nu =)
Vi äter inte av huset (det är äckligt när det stått framme och blivit dammigt i veckor, och som min kompis Nova sa: Och om man har djur som fäller päls/hår - Blärk!!!) så därför har jag alltid glitter på, för det glittrar så fint i ljusens sken!

//Jessica

3 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att det var trasigt men det löste ju du bra. Jag hade tänkt göra nåt liknande på taket på mitt pepparkakshus men har inte orkat göra det ännu då jag glömde titta efter strössel på affären då jag var där igår. Vi äter aldrig heller pepparkakshuset

  SvaraRadera
 2. Vad snyggt! Vi har inte hunnit fixa vårt hus än, men vi ska också bygga ihop ett pepparkakshus :) Jag älskade allt det rosa och hjärtat på taket :)
  SV: smart med flera adventsljusstakar :) Jag har två, men skulle nog kunna utöka det egentligen med tanke på att vi nästan bor i en 5:a...

  SvaraRadera
 3. Jättegulligt hus! Du har lyckats dölja all lagning perfekt!

  SvaraRadera