Det tar bara ca 5-10 min att slänga ihop degen som ska kalljäsa över natten och sen ger du det 15 min i ugnen dagen efter och plötsligt har du supergott bröd att bjuda på till frukost!
Här kommer receptet:
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
1½ tsk salt
1 msk honung
2 dl grahamsmjöl
ca 8 dl rågsikt
Gör såhär:
Lös jästen i vattnet och har i salt, honung och grahamsmjöl.
Ha sedan i rågsikten - lite i taget om du inte behöver allt.
Knåda degen några minuter och tryck ut den i bakpapperskläddplåt (ca 25*30 cm) Jag kavlar faktiskt min deg för att få den jämn och rektangular och det har gått bra.
Skär upp degen i 8 bitar när degen ligger i plåten och täck sedan med plastfolie.
Låt jäsa 20 min i rumstemperatur och ställ den sedan i kylen över natten.
Såhär ser brödet ut på morgonen innan du penslar det. |
Grädda längst ner i ugnen ca 15 min och låt brödet svalna innan ni käkar. Superenkelt och supergott. I kväll blir det en dubbelsats med brödkryddor i för att få lite julfeeling på det hela!
Färdigt och väldoftande frukostbröd som garanterat lockar julgästerna till bordet! |
//Jessica
Det är ju så gott med hemmabakat bröd, dock så är det så tråkigt att baka glutenfritt (eller jag tycker aldrig att det blir bra) och jag orkar aldrig baka dubbelt :/
SvaraRadera