Anledningen till att vi testade är nog att det är så larvigt enkelt och går så snabbt.
Julig ketchup!
1 gul lök
2 msk olivolja
1 pkt (500g) krossad tomat
1 dl farinsocker
1 dli rödvinsvinäger
3 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
2 msk olivolja
1 pkt (500g) krossad tomat
1 dl farinsocker
1 dli rödvinsvinäger
3 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
Hacka löken och stek den mjuk i oljan.
Häll i resten av ingredienserna och låt koka 15 min.
Mixa slät med mixerstav och häll upp på väl rengjord flaska. Det blir ca 4 dl ketchup.
Nu äter jag inte kött, men det blir så god smak av det här så om ni brukar ha revbensspjäll till jul så tror jag den här kan vara med i glazen som ni penslar benen med och ge en bra smak. Eller så slår ni in den och ger bort den i julklapp till någon som gillar korv!
Häll i resten av ingredienserna och låt koka 15 min.
Mixa slät med mixerstav och häll upp på väl rengjord flaska. Det blir ca 4 dl ketchup.
Nu äter jag inte kött, men det blir så god smak av det här så om ni brukar ha revbensspjäll till jul så tror jag den här kan vara med i glazen som ni penslar benen med och ge en bra smak. Eller så slår ni in den och ger bort den i julklapp till någon som gillar korv!
//Jessica
Kanske ska prova att göra en egen.
SvaraRadera