tisdag 9 december 2014

Dagen som gått och ert fulaste julpynt!

I morse blev det sovmorgon och sen julklappsinslagning på de sista klapparna vi köpte i går. Nu är faktiskt alla klappar klara och det känns skönt. Nu är det bara granen jag längtar efter så vi kan lägga alla klapparna under. Jag älskar när allt ligger där på plats, då känns det verkligen jul!

I år ska vi ju ha en riktig gran, så jag är alltid lite osäker på när vi kan ställa in den, för vi vill ju gärna att den har alla barren kvar till jul och gärna in i januari också.
När sätter ni andra in era granar? Vi ska ha en vanlig, riktig gran, ingen kungsgran eller så.
Allt beror ju såklart på kvalité och när de är huggna etc. men ändå. Förra året sattes den nog upp en fyra dagar innan eller nått. Hade vi haft den rosa skönheten hade den åkt upp nu i dagarna.

Dagarna går sin gilla gång här hemma nu i väntans tider. Jag bakar och småpysslar och vilar så mycket jag kan utan att bli rastlös... och så spelar jag tv-spel, det är alltid ett bra tidsfördriv =)
Det har bland annat blivit lite saffransskorpor aĺa Leila och så lite julbröd - vört och baugetter att ha i frysen.

Kom på att jag har tre(enligt mitt tycke) fula juldekorationer hemma och måste visa dem.
Den här tvålpumpen är så hiskelig
men ändå så rätt...


 ...och så de här två katterna. Jag tycker inte de är vackra på något sätt, men jag och min sambo fick dem av mormor hennes sista jul och jag kan inte låta bli att sätta upp dem varje år.


Å andra sidan står de i samma hylla som de här skönheterna... så det kanske väger upp ;)

Vad/vilket är ert fulaste julpynt som ni ändå har framme varje år?
Eller är det bara jag som har sånt??? ....

//Jessica

3 kommentarer:

 1. Vi har en slags fejk grankrans runt ingången till köket. Den dekoreras med fula gamla kulor och smällkarameller, det ser riktigt gräsligt ut men utan den är det ingen jul hemma :)

  SvaraRadera
 2. Marie (julmys2014)tisdag, december 09, 2014

  Har också några tomtar o lite annat pynt som jag liksom gömmer lite bakom så dom inte syns så bra ;-) Men dom måste absolut vara med av olika nostalgiska skäl :-)

  SvaraRadera
 3. Årets gran verkar må riktigt bra här hemma; den dricker som den ska och luktar ljuvligt! Jag tog in den direkt för jag var gransugen, men eftersom det är plusgrader ute så verkar det ha gått bra. Sedan sågade vi en ny snittyta och dessutom en sne yta á la Ernst så jag har hopp om att den ska stå till efter nyår:) Jag tycker du ska köpa/ta in den nu så att du kan njuta så länge som möjligt...och dricker den inte den första dagen är det ju bara att såga en ny snittyta:) Kram!

  SvaraRadera