fredag 26 oktober 2012

Att ta hand om sina gäster

Det ska bli apakul att fira julen hemma i år. Jag och min sambo får rodda med allt och fixa, trixa, pyssla och sätta nya traditioner på kartan.
En sak som jag tänkt väldigt mycket på är det här med att få sina gäster att trivas. Nu är det ju folk vi känner väldigt väl, men det är ju alltid kul som gäst (övernattande gäst, ska jag tillägga) att känna sig lite extra välkommen även om vi är nära släkt med varandra. Därför hade jag tänkt att alla som kommer ska få ett litet "julhelgskit".  Hade vi bott i det där stora Madickenhuset vi ska bo i någon gång så hade alla påsarna stått på de nybäddade gästsängarna när alla kom. Som det är nu så får alla sitt kit i handen eftersom vi bor på 64 kvm och det blir en del uppblåsbara madrasser som inte kan stå uppställda hela dagarna. Men det kommer funka det också.

Tanken med kittet är att det ska innehålla lite smått och gott som man kan roa sig med/slappna av med under helgen. Jag tycker inte att alla behöver sitta och umgås hela tiden, utan att man får utrymme att dels göra vad man vill och sen känner inte jag att jag ska behöva "aktivera" mina gäster. Under julen ska man slappna av  och det innebär att även jag tänker göra det. Så på juldagen kommer jag göra som jag alltid gör - myskläder, praliner, soffläge och allmänt julmys. Kanske spelar vi något spel eller så lägger jag mig och läser en bok.

Jag vill inte skriva här vad kitten ska innehålla eftersom någon gäst kan komma att läsa, men de ska vara personligt riktade och tidsfördrivande på ett sätt som passar mottagaren. Kanske något gott att äta eller smutta på kommer att finnas med ...
Picture taken from the blog: Cute food for kids

Är det någon annan som har något som ni brukar göra för era gäster när de kommer på besök under julen? 
Skriv gärna en kommentar i så fall, fler tips mottages tacksamt.

5 kommentarer:

 1. åh så himla mysigt med julgäster!
  Själv så firar vi antingen med mamma eller svärmor, och eftersom vi alla bor i samma stad blir det aldrig övernattningar...
  Men sån rolig ide med att ha välkomstpåsar med massa kul i!! Verkligen en toppenide att anamma!

  SvaraRadera
 2. Gillar din idé med ett litet kit till övernattande gäster. Har tyvärr inte så många tips, kanske ett korsord eller sudoko, en bok som man kan byta sen med varandra. Ser fram emot att få veta efter jul vad kitet innehöll. Gillar även renpåsen skarpt!

  SvaraRadera
 3. Mycket trevlig idé! Dina gäster kommer ha "the best christmas ever!"

  En sån här påse kanske?: http://hellysjul.blogspot.se/2011/09/renare-gaster.html

  Och sen en lite grej: http://hellysjul.blogspot.se/2012/10/lankkarlek-pa-hogsta-niva.html

  SvaraRadera
 4. Hej! Det låter mysigt att ni ska få gäster på era 64 kvm, själv får vi lämna vårt 60kvm-bo och åka "hem" till Norrbotten över julen.
  Men vilken bra idé med ett litet kit! Jag tänkte också direkt på en tidning av något slag. Alltså något som man kan gå iväg och pyssla med för sig själv, oavsett om det är soduko, korsord eller Illustrerad Vetenskap liksom. Ännu bättre är ju att eftersom ni känner dom så väl, så har ni ju möjlighet att välja precis de tidningar som era gäster gillar bäst!

  SvaraRadera