torsdag 25 oktober 2012

Varför förstöra ett vinnande koncept part II

Ni minns de två föregående årens omslag på Allt i Hemmet Julspecial antar jag? - vi pratade lite om det förra året i den här inlägget, som ni kan läsa om ni glömt eller missat:  Varför försöra ett vinnande koncept?

Idag köpte jag årets tidning: Allt i hemmet julspecial anno 2012; reaktionen lyder:För all del, omslaget är ju inte taget i exakt samma miljö som de två senaste( thank god), det är ljusare  - men whatś up med "checklistan" med måsten för omslagen på den här tidningen?????
 • Barn - Check !
 • Gran - Check !
 • Fönster med stjärna  och några ljus/prydnad- Check!
 • Paket i härlig komobo och olika "modeller" - Check!
 • Fäll i bild - ALLTID fäll i bild, var spelar ingen roll, men I BILD - Check!

I år hamnade fällen i soffan och det kom några gamla djurhudar på golvet istället och en liten katt (trevligt inslag med djur för en gångs skull).
Leila är inte heller med och inte heller något chokladigt (inte på utsidan i alla fall), barnet ler och läser inte något och omslaget går i vitt och rött. 

Men kom igen!!! Bättre kan ni, det här ÄR ju lite samma omslag som de föregående två åren. Det måste väl finnas mer med jul, inredning och "allt i hemmet" än barn, granar, stjärnor, stora fönster, paketen i glada färger och den där förbenade fällen. Kan man inte komma på något annat kanske det är dags att byta redaktör, fotograf eller koncept? Eller är det meningen att det ska se likadant ut så att vi "känner igen" deras tidning?...

Det jag gillar är att det är ett litet "luftigare" omslag med tydligare text och mjukare färger som känns juliga och fina. Jag har inte läst den än, men den gör mig säkert inte besviken rent innehållsmässigt, men de här med omslagen:  Gör om gör rätt!

//Jessica

4 kommentarer:

 1. Håller helt med dig, att det ska vara så svårt med lite nytänk. Inväntar med spänning en liten recension av innehållet. Är i valet och kvalet om jag ska köpa den eller inte, tycker inte den har varit så mycket att ha senaste åren.

  SvaraRadera
 2. Jag kommer ihåg inlägget förra året och kan inte annat än att småle lite för mig själv...men nästa år så kanske de ändrar liite till.

  SvaraRadera
 3. Haha ja vi lyckas tänka likadant ^^ jag håller helt och hållet med dig, det jag menade var att det var skönt med andra färger istället för de där lila-aktiga tonerna :) Jag tycker vi skickar in som förslag att vi kan ta över designen över deras julomslag 2013, vad tycker du? ;)

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha, detta är humor!!!

  SvaraRadera