tisdag 9 oktober 2012

Vaniljkola

Nytt recept - fantastisk smak!
Jag testade ett nytt recept igår - blev superbra.
Orginalet kommer från Hembakat nr 6 - här är mitt liiiite modifierade recept av samma kola.


Ser piffigt ut i tårtpappersstrut på julens gottebord

VANILJKOLA
100 gram smör el. margarin
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus eller vit sirap
2 tsk vaniljsocker - INTE vanillinsocker
(skillnaden är stooor i smak, men det går med båda)

Mörk- och vit(vintervit kanske) choklad till garnering.
Liten, liten klick kokosfett för att få en lite mer lättarbetad choklad.

Gör så här:
Koka ihop allt tills det håller kulprovet. Kulan ska vara fast och seg.
Häll i form (20*20 cm) och låt stelna - skär i bitar och doppa i choklad.



Har ni några nya tankar ni ska testa till jul?
Själv tänkte jag göra laxpaté eller laxmousse - och det kräver nog en testomgång i november.
//Jessica

4 kommentarer:

  1. Ser jättegoda ut.

    SvaraRadera
  2. Både ser ut och låter jättegott. Blir nog till att prova på dessa godbitar snarast!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina. Har inte kommit på några idéer ännu på något som ska testas till jul

    SvaraRadera