måndag 29 oktober 2012

Bokjul och julbok


Ett av det bästa man kan ge någon är en bok. En bra bok är en resa, en resa kan förändra, förundra och hjälpa. Och det behöver inte vara en skönlitterär bok. Det kan lika gärna vara en diktsamling, en biografi, en bok om yoga eller en kokbok.
Ett bra tips tycker jag är att köpa böcker på second hand. Då kan jag för nypriset av en bok få en rejäl laddning böcker av de olika slag. Perfekt för den som har dåligt med pengar, tänker på miljö och som inte kan bestämma sig för EN bok.

Men i bland vill man ju ha de där nyaste och då är det bokaffären eller webbshoppar som gäller. Här följer en lista på några av de böcker jag önskar mig i julklapp, kanske det även kan vara tips till någon som just du känner! ?

Boken är skriven av: Inga-Britta Sundqvist.
Bild från Bokus.se
Astrid Lindgrens "nyaste".
Bild från Bokus.se
DIY med bloggerskan Underbara Clara.
Bild från Adlibris

Folklore med Ebbe.
Bild från Adlibris
Rysligt bra för den som älskar vampyrer i vår nutid, sista delen av tre.
Inget puttinutt med dravliga kärlekshistorier här inte -utan brutalt, drivet och sjukt spännande!!!!
Bild från Adlibris
Billigast brukar Adlibris och Bokus vara. På Bokus kan man även skicka boken direkt till den som ska få den och man kan få den inslagen för en billig penning. Mycket bra om presenten ska till kompisen i Umeå och du bor i Malmö.

Någon speciell bok som ni önskar er i julklapp????
//Jessica

4 kommentarer:

 1. Jag vill ha "tomten är vaken"! Jag menar.. Astrids jular, finns det något mysigare? Jag tror den kan bli en riktig klassiker :)

  SvaraRadera
 2. Tomten är vaken har jag beställt åt barnen så jag hoppas den kommer snart. Kom att tänka på att du sökte vegetariska recept till julbordet och kom på att vi alltid gör vegetariska frikadeller till julbordet.
  http://victoriajul.blogg.se/2010/december/vegetariska-frikadeller.html

  SvaraRadera
 3. Jag läste ju första Del Toro vampyrboken på engelska och skulle gladeligen ta emot de andra två. Visst är det lite skillnad...inget glitter här inte. Sen vill jag komplettera min Gaiman samling med Coraline, The Graveyardbook och Stardust som jag saknar. Bibliotek är bra men vissa böcker vill man äga trots att man läst dem. Helt otroligt nog har jag inte Dickens klassiska julsaga på Engelska och det ska jag önska mig av tomten : )

  SvaraRadera
 4. Jag vill ha Morberg lagar husmanskost! :)

  SvaraRadera