lördag 13 oktober 2012

Julen 2012

I år firar vi jul hemma hos oss. Vi blir sex stycken (kanske sju) - bara vuxna. Nu har ju både jag och min sambo stora familjer, men eftersom vi bor litet så valde vi att bjuda de som inte hade något bokat för året. Det ska bli jättekul att fira jul hemma och helt ego ska det bli så jäkla skönt att få bestämma själv. Och att få chansen att starta upp lite nya traditioner - något som både jag och min sambo tycker om att göra.
Nu tycker nog alla att jag låter jätteelak och hemsk - men för många år sedan gjorde jag en deal med mig själv: Att inte kompromissa min jul! d.v.s. att inte göra saker som jag inte ville bara för att andra människor förväntade sig det - men det är lättare sagt än gjort. Men just därför ska det bli asgött att vara hemma och få rå om alla som kommer hem till oss för en gångs skull. För mig är det viktigt med lugn, ro och glädje på jul och det ska jag försöka bjuda på så mycket det bara går.
Har en massa roliga ideér som jag vill göra - hoppas bara tid, pengar och ork räcker till =)

Eftersom varken jag eller min sambo äter kött så har vi delat upp julbordet till ett knytkalas för jag tänker inte bjuda på kött när jag inte äter det själv. Vi börjar den 23:e med uppesittarkväll och sen avslutar vi med midnattsmässa (för de som vill).
Just nu går pennan och listorna varma i årets julbok - det här ska bli superkul!

Vart och hur firar ni jul i år?

Om några år - när vi bor i vårt "Madickenhus" med punschveranda och öppna spis - då blir det hela tjocka släkterna som bjuds in =)

//Jessica

7 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att få ha hand om julen. Och klokt att göra det till en knytis, det borde nog fler anamma - oavsett om det är för att man äter kött eller inte.

  SvaraRadera
 2. Håller med Erica. Vi ska nog fira jul hos sambons föräldrar :)

  SvaraRadera
 3. Tycker det låter som en jätte bra idé av dig, jag göra julen som du vill ha den. Vi firar nog hemma hos mina föräldrar i år

  SvaraRadera
 4. Låter härligt! Vi har inga planer än men det blir troligen en sväng ner till mina föräldrar. Det brukar det bli. Och det där Madickenhuset väntar jag fö mycket på.

  SvaraRadera
 5. Har börjat fundera på det där med att få fira jul med "min familj" Alltså jag, maken å barnen. Är nog inte beredd på det ännu, vi firar alltid med stor familjen. Men vi har en god förberdelse så alla får sina önskemål tillgodosedda. Än så länge...

  SvaraRadera
 6. Låter som det blir en toppenjul! Första året vi firade hemma hos oss, alltså i mitt och makens hem har varit min bästa vuxenjul. Att få införa egna traditioner som du skriver, vi hade också knytis. Tyvärr blev det sista julen min mamma var frisk så jag är så tacksam nu i efterhand att vi fick en jul hemma hos oss utan allvarliga sjukdomar.

  SvaraRadera