måndag 19 oktober 2015

Helgens julspaning

Min stad, Linköping, brukar vara sen när det gäller julen på Ikea och typ allting annat (utom Rusta), men alltså hej och hå vad det kändes som att det kommit igång här.
Det var härligt att komma upp på Åhlenś och mötas av det här:

 De här kottarna vill jag ha, eftersom jag redan har ugglan =)

 Jag hittade den här fina vinterväskan och klänningen(den finns i rosa och blått). Klänningen har Lalo fått av mormor och väskan hoppas jag hitta på REA sen till henne.
 Jag älskar ställ med julskivor, inslagningsgrejer och julkort. Den första skivan gav mig lite ångest, men de andra kändes mer stämningsfulla ;)

 Superfint keramikljusfat med hjortar på (en i varje hörn) går ju att använda som uppläggningsfat också om man hellre vill det - det vill jag!
 Det kändes väldigt stämningsfullt att komma upp och spankulera omkring och insupa den begynnande julstämningen.De här granarna var jättefina tycker jag.
 Och för den med ett stooort hem så finns i år gigantiska glitterråddjur (renar eller hjortar???)
 Söta doftljus som jag vill ha i badrummet.

Nu kommer IKEA!
Jag ÄLSKAR Ikeas glammighet i år. Kunde inte låta bli att köpa med mig 3 rullar papper i glimm och glamm hem (Men kameran vägrar av någon anledning att ta ett kort...)
 De här kransarna påminner mig om åhlens på 80-talet som hade likadana fast med rosa, turkosa och silvriga kulor och som jag suktade efter sååå mycket. Den här röda skulle jag faktiskt kunna tänka mig, men jag tycker 199 kr var lite mycket för plastkulor (även fast jag inte skulle vilja ha glaskulor i min) och glittergrejs i kransform.
De här kottkulorna skulle bli såå fina i en grön gran - alltså inte vår rosa.

 Den här lilla späda saken tilltalade mig av någon anledning. Jag tänker att den skulle se så fin ut i en bokhylla eller i ett litet fönster och jag älskar lampornas klotform.

 Det är alltid mysigt på Ikea vid jul och det enda jag saknade i lördags var saffrans och pepparkaksdoften som brukar finnas i december.
 Den här papperssiluetten är jag också sugen på, men jag vet inte riktigt var vi skulle ha den...men den är ju så fin.
 De här fanns på vanliga pappersavdelningen, men jag tycker att de skulle vara jättefina som presentkalenderpåsar eller bara som julklappspåsar.
 Den här slingan och de här kopparhylsorna köpte jag hem. Det fanns två slingor - en med 12 och en med 24 lampor. Sen finns nu nya "hylsor" som man kan sätta över lamporna. Det fanns vita och de här, kopparfärgade, vilka jag tyckte var snyggast. För mig var inte slingan kanske julig, men väldigt, väldigt fin, så den hänger numer i hallen.
 Och så Rusta, som nu har en GIGANTISK julavdelning!!! Jätteroligt och mysigt att gå där och kolla.
 Tomtar, är nog det jag köper minst till jul faktiskt...vill inte ha för mycket sånt. Och ska jag ha dem, vill jag helst ha lite äldre.
 "Vinterdjur" är populärt även i år och Rusta hade allt från pingviner till renar i sitt utbud, söta, men inte något för mig.

Den här tyckte jag var fin, vilket förvånade mig lite, men jag gillar den.

 Den här andas nyår, men jag vill ha den till just det ändamålet - nyårsdukning!
 Och nu... jag gillar ju inte sådana här ledtavlor, tycker det är rätt fult och ljuset blir ofta kallt och omysigt. Men jag kan inte låta bli att gilla "gamla stan"-tavlan lite i smyg sådär... ;)

Det känns härligt att det är på G därute nu. I dag är det ju till exempel endast 66 dagar till jul!3 kommentarer: