TRYFFEL
med kardemumma
1½ dl grädde
100 gram smör
300 gram choklad (jag använder mörk bakchoklad)
3 msk farinsocker
300 gram choklad (jag använder mörk bakchoklad)
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
½ kryddmått kardemumma
½ msk mortlat snabbkaffepulver
Gör såhär:
Koka upp grädde och smör. Ta av från värmen och rör ner de torra ingredienserna och sedan den delade chokladen. Rör tills all choklad är smält.
Om inte chokladen smält ordentligt kommer det stoppa upp spritsen.
Koka upp grädde och smör. Ta av från värmen och rör ner de torra ingredienserna och sedan den delade chokladen. Rör tills all choklad är smält.
Om inte chokladen smält ordentligt kommer det stoppa upp spritsen.
Ställ i kylen 1½ timme och spritsa sedan ut i små knäck/ischokladformar. Pudra kakao över. Går såklart även att rulla till bollar och sedan rulla i kakao.
För den som vill smaksätta med annat går såklart pepparmyntsolja, whiskey, apelsinskal, bailys etc. att använda
För den som vill smaksätta med annat går såklart pepparmyntsolja, whiskey, apelsinskal, bailys etc. att använda
//Jessica
(och för den uppmärksamme; ja, är samma bild från samma typ av inlägg förra året)
älskar julgodis ♥
SvaraRaderaJag å!
RaderaVad gott det lät! Jag har aldrig gjort tryffel själv men kanske är det i år det händer;)
SvaraRaderaDet är supergott. Ja, gört - busenkelt.
RaderaFinns en ännu enklare variant också:
1 burk kondenserad mjölk
300 gram choklad (valfri)
smaksättning - mint, apelsin, hackade nötter, bailys - you name it.
Smält chokladen, blanda med mjölken, häll i smaksättaren (kanske funkar med smaksatt choklad- men det har jag aldrig testat)
Häll i form - ställ i kylen några timmar och skär i bitar, eller ställ in i kylen och ta ut och se om du kan rulla bollar av det om du hellre vill det. Rulla bollarna i hackade nötter, strössel, kakao, florsocker etc.
Busenkelt!