måndag 12 oktober 2015

Hotellhelg i storstan

Nu är den bokad - vår nya tradition: Bo på hotell i Stockholm varje höst.
Bild från radissonblue.com
 Adventshelgen lagom till Skyltsöndagen är det jag och lilla familjen som intar storstaden. Det är så gött att bo på hotell mitt i stan så man kan gå tillbaks när man blir lite trött, lämpa av saker, sätta på sig en extra tröja etc. och sen ge sig ut igen.


Helgens göromål såhär långt blir:
Visa sambon Söder.
Gå på julmarknad i Gamla Stan
Nk:s julskyltning
Handla julklappar
Gå genom stan på kvällen och kolla in alla julljus och skyltfönster
Träffa vänner
Gå på Goodstore och köpa veganska marshmallows till julens Rocky Road
Gå till Dragons Lair och Scifi-bokhandeln
Titta ut över plåttak från hotellfönstret
Bada i hotellpoolen
Gå på SeriegallerietBild från stortorgetsjulmarknad.com
Har ni några tips på affärer jag borde besöka när vi är där som såklart är fulla av jul och härligheter?

//Jessica

9 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig helg det låter som! Drömmer oxå om en tur till Stockholm och då speciellt få strosa på jul på Skansen. Men tyvärr sätter nog flytt och alla födelsedagar käppar i hjulet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli superhärligt. Skansen tänkte jag på, men det tar ju en dag i sig, så det får bli till våren i stället =)

   Radera
 2. Åh, nu blev jag ju lite lagom avundsjuk. Det låter hur härligt som helst! Det känns som att du har prickat in många bra butiker tycker jag, har nog inga mer förslag som du missat. Passa på och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska insupa julen, myset, storstan, plåttaken (jag älskar plåttak) och så antar jag att min Stockholmslängtan kommer att bli än större =)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, det ska bli gött. Hoppas bara alla håller sig pigga och krya!
   Men å andra sidan: en helg i hotellsäng med julgodis...inte alltför dumt ;)

   Radera
 4. Låter superhärligt! Om ni tänker att ni har lite tid att ta er till södra förorten kan jag för barnföräldrar rekommendera Wintervikens café. God mat, barnvagnsvänligt, nära vattnet om man vill ta en promenad. I Aspudden finns 4 H gård med fint nybyggd lekpark. Än mer pittoreskt är Café Klubbensborg som också brukar ha julmarknad i december. Förra året såldes hantverk där och de gjorde polkagrisar på plats. Där får man dock inte ta in vagn pga brandsäkerhet. Inom promenadavstånd ligger både en bra lekpark ( indelad i sektioner så man slipper springa benen av sig även om man har ett väldigt rörligt barn) och åt andra hållet Eols hälls 4H gård som har ponnyridning.

  En personlig favorit i jultid är annars Västertorps centrum där den fina barnbutiken "Jag leker träd" finns. Supertrevlig ägarinna och fiiina om än rätt dyra prylar. Det finns även en antikaffär som brukar sälja mycket tomtar och annat retropynt vid jul till helt humana priser, en liten tobaksaffär som säljer gammaldags papperspynt och skyltar gulligt varje år. Även där finns ett konditori med delvis intakt 60- talsinredning men tyvärr har deras bröd/bakverk blivit sämre de senaste åren. Bakom centrum finns en stor parklek för barn som är populär!

  SvaraRadera
 5. Och Erikshjälpen i Masmo/Vårby glömde jag ju för sjutton! Finns på fejjan! Fast det är klart, under en helg får man kanske koncentrera sig på stan...😆

  SvaraRadera
 6. Vilken trevlig tradition! Men varför inte Göteborg med alla mysiga marknader, NK:s julskyltning, Lisebergs jul och massa annat.

  SvaraRadera