lördag 31 oktober 2015

# 31 Vad jag ser fram emot att göra i december!

Faktiskt är det så att jag just nu längtar allra mest till att fira 1-årskalas i december.
Kalaset kommer att äga rum tidigare i december eftersom vi har antagit att ingen kommer att komma hit tre dagar innan jul och fira henne. Med min släkt i Stockholm och sambons i Skåne så är ju Linköping precis i mitten (om man åker tåg) och det är inte bara att "höfta över ett par timmar" på kalas liksom. Eftersom hon fyller så nära jul har vi ju bestämt oss för (tills hon kan välja själv) att hennes födelsedag inte ska smälta samman med julen så helt annat tema är tanken så att hon känner att det är bara hennes dag - ja, i år blir det nog lite mer våran dag (och nu börjar jag nästan böla när jag tänker på när hon äntligen kom till oss efter två dygn av värkar....alltså blödig deluxe sen man blev en mamma kan jag ju säga!)

Men andra saker jag ser fram emot i december är utan tvekan: 
* Fira jul i Stockholm. Det var många år sedan nu och det ska bli suuuupermysigt och härligt.

* Se Lalos ansikte när vi tänder granen - hon älskar lampor av alla dess slag och vi har redan nu "lamprutiner" varje morgon och kväll.

* Gå i affärer och mysa

* Köpa julklappar

* Pyssla

* Julbaka

* Se på julfilm

* och göra allt det där andra juliga ... som jag säkert inte kommer hinna eftersom mitt lilla DNA förmodligen inte kommer att tillåta en massa stillasittande mysgrejer =)

Bild: Pinterest
Men innan vi tänker på december så ska vi i dag knata i väg och sätta ljus i minneslunden när det börjar skymma. I går var jag magjuk, men i dag mår jag bättre och känner att jag vill ut i fina vädret och få lite luft.
Ha en toppendag allihop!
/Jessica

4 kommentarer:

 1. Hej, jag har skapat en julgrupp på FB! Alltså inte en sådan med hyacinter, utan en grupp att diskutera julen i, få tips, dela med sig tips, ställa frågor osv. Mest för att jag är så sugen på att prata om jul mest hela tiden;) Det vore kul om du och dina läsare ville vara med! Gruppen heter "Julstämning & Bjällerklang" och är nystartat. Tipsa gärna andra. Juliga hälsningar, Annette.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt! Nu har jag ansökt om medlemsskap =)

   Radera
 2. Hej trillade in här tack vare Instagram.
  Har en son som är född 20 dec. Han längtade heeela året till sin födelsedag. Alla i klassen fyllde ju tidigare än han.
  Vi var noga med att pynta kalasaktigt med ballonger osv trots julpyntet överallt. Inget julpapper på presenterna utan just presentpapper. Inga julkakor till fikat utan annat.
  I år fyller sonen 30 år!! Nu bryr han sig inte.
  Kram Lotta fr Kalmar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! =)

   Vi tänker likadant som er - ingen jul på födelsedagen! När hon blir äldre kan hon välja själv. Då kanske hon helst vill ha lussebullar och då blir det så.

   Radera