måndag 8 december 2014

Bountys

1996 var jag 18 år och i mitt esse av julnörderi.
Det härliga 90-talet tillät ju blaffiga julsaker mer än vad vårt avskalade, stilistiska 2014 gör. Men jag gillar båda.
Det som även hände 1996 var att Icas tidning Buffé (som jag förövrigt älskar när den kommer i brevlådan) kom med det första receptet på hemmagjorda Bountys - då kallade "kokosstänger".
Det här blev en favorit på en gång och receptet sitter sedan dess intejpat i en av mina egengjorda receptböcker, och vad vore jag för vän av julen om jag inte delade med mig av det? Så håll till godo alla ni kokosälskare där ute:

Bountys - Homemade

50 g smör
½ dl vit sirap
½  dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 gram riven kokos

Glasering
175 - 200 g ljus choklad
25 kokosfett
Bakplåtspapper

Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i kastrull och sjud i 5 minuter. Rör ner kokosen och blanda väl. Häll upp på bakpapper. Ställ i kylen att stelna.
Jag skär inte rutor utan rullar ut smeten till bollar eller klumpar. Ställ in i kylen igen.
Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad och doppa ner kokosbollarna. Låt stelna på bakpapper i kylen innan du paketerar dem i burk och förvarar i kylen.

//Jessica

5 kommentarer:

  1. Bounty är också en favorit hos mig, kanske dags för att testa att göra egna! Tack för receptet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod - det var så lite så. De här är verkligen försvinnande goda!!!

      Radera
  2. Jag brukar alltid göra de till jul fast som bollar. I år ska jag dock göra en nyttig version utan socker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukade göra bollar, men tycker det är godare med inte så "tjock" kokossmet.

      Radera