söndag 5 december 2010

2:a advent

Ja, då är det söndag igen och jag och sambon får öppna varsin adventspresent.
Min sambo har dock fått en chokladkalender också som jag gjorde väldans lätt av en köpt ask nougathjärtan (alla datum är inte med får då är det en present som gäller istället).
Bara smält lite vit choklad och skriv siffrorna med en tandpetare.
Jag har inte skrivit så mycket i veckan, men jag har helt enkelt inte hunnit göra något juligt för jag har jobbat varje kväll när jag kommit hem för att hinna förbereda inför terminsavslut. Men helgen har i alla fall gått i julens tecken.
I fredags åt vi lyxchokladpraliner (väldigt goda, men JÄV...T dyra) och drack glögg (och JA, jag hade bara köpt fyra pga priset så vi fick glatt dela). Sedan spenderade vi lite tid i köket med att lyssna på detta: Jan Öjvind Swahns "Grötrim" på KASETT!!!
Damerna på bibblan hade nog missuppfattat då de lagt Jan Öjvind på bordet med alla julböcker...men det är ändå väldigt roligt och intressant att lyssna på.
Att vara "folklivsforskare" liksom...det låter nästan som ett påhittat yrke. Som att jag vet en kille vars jobb är att uppdatera facebook-sidor...fan va glajdigt och lätt att jobba hemifrån!

Igår var det lite handling på RUSTA som gällde. Jag ville köpa allt, men kom hem med en balkongslinga - vilket var syftet med trippen dit. Gick på second hand, men hittade inget och resten av dagen spenderades med att baka bröd (vört och havrebröd) och att städa och plocka undan och sedan faktiskt att pocka upp julsakerna samtidigt som en julfilm rullade på tv:n i bakgrunden.
Min sambo fixade tidigt käk och jag låg utsträckt i soffan i långkallingar och raggisar och kollade på Leilas Jul.
Idag ska vi ner på stan och strosa lite. Men först är det adventsljus, adventspresent och julkalendern som gäller.... Julkalendern är ju inte så bra, inte än i alla fall. Men den får mig att vilja köpa ett hotell. Dock utan gris, men med finsk sisu ;)

Glad advent på er
/J

5 kommentarer:

 1. Låter skönt. Jag bakade saffransbröd hade lillsasyrran på kort besök så vi låg också och tittade på Leila och störde oss på att hon är så genompräktig men kunde inte sluta titta för att allt såg så mysigt och gott ut!

  Jag som inte har sett julkalendern på några år tycker att den är riktigt kul. Jag älskar inredningen! Man skulle kanske skola om sig till dekoratör...

  SvaraRadera
 2. Fridolin: HAHAHA, min sambo stör ihjäl sig på Leila när hon mitt i vispandet kollar in i kameran och lägger världens mest fejkade leende.HAHAHAHA. Själv stör jag mig på att hon bakar "christmas cupcakes" och inte julmuffins eller som i detta fallet: Pepparkasmuffins!

  Jag stör mig på julkalendern...men den måste jag ändå kolla på, för tänk om det plötsligt blir skitbra???

  SvaraRadera
 3. Gott med lyxchoklad ibland! :)

  SvaraRadera
 4. Hihi, klart man ska köpa ett hotell :)

  SvaraRadera
 5. Sv: Med "gula och bruna godiset" menar du översta bilden eller? I så fall är det Lisebergs-fudge och min hemmagjorda chokladkola. :)

  SvaraRadera