onsdag 8 december 2010

Julfilm

När ens nya dator som är cirkus 3 månader slutar fungera, när internet plötsligt slutar fungera, när man inte fått några pengar vare sig från försäkringskassan (efter knäoperationen) eller någon snäll barmhärtig samarit .... då är det lite osm att luften går ur mig.
Materiella ting är inte viktigt p ådet sättet i mitt liv. Men jag älskar jul, och jag älskar att köpa julklappar, jag älskar att gå i affärerna vid jul, jag älskar att hitta perfekta presenter till de smo ska få en presse och jag älskar att baka en massa saker vid jul. Men utan pengar då är det himla svårt att få det att gå runt. Det gör mig stundtals rätt moloken, MEN, julmyset ska ingen få ta ifrån mig.

Så i måndagskväll kröp jag upp i soffan i myskläder med ett lass apelsiner och klementiner vid min sida och sedan kom sambon och joinade och så tittade vi på:

CHRISTMAS WITH THE KRANKS


bild från IMDB

Julfilmer är ju sällan några mästerverk eller oscarsmaterial, men om man älskar det amerikanska juliga så är den här ett tips. Vi skrattade faktiskt på några ställen - typ när han fått lite botox!!!
Jag älskar ju när det är så mycket julkulor så granen inte syns, eller när hela trappor är inlindade i diverse tyger, girlanger och ljus.
Det blir så härligt mycket på något sätt - och måtta finns inte i min ordlista.
NU: frukost, den hemska julkalendern (för jag kan inte slita mig trots att den suger) och sedan jobb!

5 kommentarer:

 1. jag förstår, för man vill ju att det ska funka..

  SvaraRadera
 2. Förstår precis. Been there...

  Att det ska vara så svårt att få utbetalningarna att fungera. När staten ska ha våra pengar, då är det ju väldigt bråttom.

  Hoppas att allt faller ut till det bästa. Skickar en stor julkram som hjälp på vägen.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med pengasituationen. :( Hoppas att det löser sig snart! Försäkringskassan verkar retarderade.
  Men tack för filmtipset, ska absolut kolla upp den!

  SvaraRadera
 4. Du har helt rätt inställning Jess. De sista kvällarna när jag är så trött så att jag vill sura så har jag vågat vägra själv ömkan. Jag och Decibel ser på Trolltider innan vi somnar bara för att få upp "myset".

  SvaraRadera
 5. bra inställning! ibland är det skönt att bara drömma sig bort i en annan värld och kolla på film. jag älskar julfilmer också, de behöver inte vara några "mästerverk" :)

  SvaraRadera