torsdag 2 december 2010

Stulen

Jag snodde den hos Fridolin som i sin tur redan snott den...


*Hur ser din/dina adventsljusstakar ut i år?
I vardagsrummet och sovrumsfönstret: Rosa glittriga och supersnygga. På köksbordet en turkos hemmamålad och dekorerad "Ernst ljusstake" med 2 lila och 2 röda ljus. Sidorna på ljusstaken pryds av Ernst-citat och glittriga grisar.

*Byter du till julgardiner?
Ja i år har det blivit så för min fina mamma köpte nya åt oss i vardagsrummet i adventshent.

*När tar ni in granen?
När andan faller på, typ till lucia. När jag var liten var det dock den 23:e.

*Riktig gran eller plast?
Helst en riktig för luktens skull.
I år hade vi tänkt ha en riktig gran eftersom vi har plats, men så ska vi ju bort hela julen, så det kanske blir den rosa ett år till...men det är inte så att jag gråter blod över det direkt... ;)

*Vilket är ditt favoritjulgodis?
PARADISASK! Om jag fick välja EN ätbar julgodissak att inte vara utan skulle det vara den. Det går lika bra med ALLLADIN. Ge mig en ask och sen klarar jag mig själv en dag eller två.

*Vilken är din favoritjulkaka?
Jag är ju ingen kaktjej. Jag ÄLSKAR att baka dom, men inte att äta dem. Gillar pepparkakor såklart - men får satans ont i magen.

*Vad gillar du bäst på julbordet?
LAX, SILL, Hembakat hårtbröd, jansson, gravlaxsås, min mosters skaldjursgegga och julmust.

*Vilken är din favoritjulskiva?
Call me neerdy men viKINGARNAS JULSKIVA MED BARNKÖR ÄR PRICELESS! Annars gillar jag den FÖRSTA absolut christmas (den från 90-talet)

*Vilken är din favoritjullåt?
Bered en väg för herran får mig alltid att bli helt blödig för den är så fin. Gamla engelska carols gillar jag också och sen köper jag det mesta bara det inte är någon panflöjt eller galen Carola som ger ljud på skivan.

*Vilken är din favoritsnutt i Kalle Anka på julafton?
Jag tror det är när Benjamin syrsa sjunger i slutet.
OCH självfallet när det är Askungen och hela släkten försöker sjunga med. Min tondöva morbror som alltid är några bokstäver efter, mamma som sjunger med mössens röster och sedan resten som stämmer in på sina egna vis - det är inte vackert, men sällsynt!

4 kommentarer:

 1. Kul att du ville svara på frågorna!

  SvaraRadera
 2. Moahahaha, "galen panflöjt eller Carola" jo jag håller med.Själv älskar jag "Gläns över sjö och strand" eller vad tusan den nu heter. Får alltid nåt fuktigt i ögat när jag hör den, särskilt vid lucia.

  SvaraRadera
 3. Tycker att det finns otroligt många vackra svenska(så svenska de nu är om man börjar rota i det) julssånger. Jul, jul strålande jul, Gläns över sjö och strand (aka Betlemhemsstjärnan?), Det är en ros utsprungen, Nu tändas tusen juleljus, När det lider mot jul...Jag lyssnar på Uppsala musikklasser och myser och ryser av välbehag. Så länge Carola håller sig långt borta från julmusiken är jag glad. Jag är heller inte jätteförtjust i tjo och tjim -julmusikà la Hej tomtegubbar fast de är roliga att skråla med familjen.

  SvaraRadera
 4. Hahaha vilken syn (och hör) när ni tar ton hela släkten! :)

  SvaraRadera