fredag 17 december 2010

Julavslutning

Igår var det julavslutning på jobbet. Jultallrik och mingel. Mycket trevlig, men efter en heldag SFI var jag rätt slut i hjärnan och orkade inte så länge.
Innan fick jag i alla fall världens bästa julklapp. När jag kom hem sa jag till min sambooka:
"Det här är den bästa julklappen jag fått från något jobb!!"
Idag pratade jag med en kollega och hon hade sagt EXAKT samma sak hemma hos sig, det är ett bra betyg.

Presenten var en korg från "Världsbutiken" med diverse, ENDAST, rättvise och fair trade-märkta varor. Sådana gåvor uppskattar jag VÄLDIGT mycket.
Chilisås, marmelad, kakao, choklad, praliner, honung och mycket mer fanns i korgen - underbartIdag hade vi julavslutning för deltagarna. Första gruppen var det fika med. Sedan kom det 30 SFI-deltagare med diverse mat från sina hemländer och jag säger bara: SOMALISK MAT är sjukligt god, men vääääldigt mättande!!! Jag orkade inte mycket kan jag säga. Men oj, va gott och roligt det var. Sedan var det julklappsutdelning och det är så underbart med ickesvenska manér när man får gåvor etc. Jag lär mig något nytt varje dag.
Efter var det dags för mig att möta upp sambon på stan, julhandla och gå ut och äta, men det fanns inte ett tuns ork kvar i kroppen. Så det blev hemåt, somna till på sängen och nu dricka lite kaffe (och nu börjar ELF på tv3).
Jag har gått på julledigt och det känns väldigt skönt, men är lite mycket att stå i innan vi åker iväg för julen. Imorgon blir det julhandel (vi och alla andra....) och sedan julgodisbak med kompisar.
Nu ska jag lägga mig på soffan och titta på granen som är mycket "Quorox" ("fin" på somaliska)!!

Va har ni kvar att göra i helgen???

6 kommentarer:

 1. Det var en fin julklapp ni fick. I helgen ska jag baka mitt matbröd som endast bakas till jul. Sen ska jag nog göra lite godis

  SvaraRadera
 2. Det är roligt att få produkter för mat i julklapp.. en väldigt uppskattad present! Ja vad har man kvar, allt och inget.. men idag har vi tjuvstartat med att njuta av julen lite lite till.. men våra huvuduppgift blir väl att packa packa och packa.. flyttning sker i årsskiftet :S

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, vilken fin present. Min helg består av fix, jobb och godisgöra.

  SvaraRadera
 4. Oh vilken superjulklapp! Rättvisemärkt är ju det bästa, det satsar jag på för egen del så mycket det går.
  Och vad roligt att jobba på SFI! Och det låter jättemysigt med massa spännande mat och julklappar. Är det så som jag läst att många invandrare börjat fira jul lite smått? Kanske inte de nyanlända såklart, men de som har barn och får påtryckningar därifrån verkar lite inspirerade. :) Något ni pratat om på SFI?

  Sv: Ja, det har varit en supermysig helg! Och jag älskar Elf. <3 Så mysig och rolig! :)

  SvaraRadera
 5. Djupt imponerad av julklappen, kul att man lägger ned lite tanke på det hela.

  SvaraRadera