söndag 12 december 2010

HOS RUDHOLMS

Jag måste slå ett slag för en underbar och inspirerande affär här i Linköping: Hos Rudholms.

Det är inte så ofta som jag tycker att affärer är inspirerande på samma gång som de har fina och roliga saker - men den här affären är det.
Jag var inne i butiken för första gången förra söndagen och blev "kär" och frågade om jag fick komma tillbaka och fota och använda på bloggen - vilket jag fick.

Butiken ligger på Hunnebergsgatan 5 inne på gården i de gamla kvarteret precis bakom det stora biblioteket i Linköping, lite undangömd, men ändå väldigt centralt (Karta).

Det är en väldigt liten affär i ett av de gamla husen inne på gården. Platsen gör sitt för inspirationen minst sagt. Hela butiken luktar hyacint och det är stämningsfullt och mysigt.
Jag blev lite kär i den här talgbollshållaren som ser ut som ett stort ekollon. Om jag köper den behöver jag bara ett hus med trädgård sen =)
Det är inte bara inredningsaker man kan köpa. Kolla in de här underbara muggarna/soppskålarna. Jag önskar mig alla för dom är så snygga.Pappersgirlanger eller kanelkransar är några av sakerna som jag skulle vilja ha hemma.
På övervåningen är det just nu utställning som är jättefin och inspirerande: "Stickor och strån" heter den.


Så om ni bor i Linköping med omnejd, gillar inredning, pyssel och inspiration; då rekommenderar jag er verkligen att besöka affären. Den är liten, personlig och väldigt mysig nu i juletider.
Ha en underbar 3.e advent allihop - nu ska jag koka knäck!
/J

5 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt mysigt ut! Härlig affär. :) Koka knäck, mmm! :)

  Sv: Mysigt att pyssla och titta samtidigt. Hm, var hon blek? Får tänka på det när jag ser det. :)

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken julmysaffär. Ser jättefint ut.

  SvaraRadera
 3. En mys pys affär får väl ta en tur dit när jag kommer ner nästa gång

  SvaraRadera
 4. Min dotter bor i Linkan så jag har faktiskt besökt den butiken, fast på sommaren. Den är jättemysig och har hur mycket som helst av "måste-ha-saker".

  SvaraRadera
 5. Ååh va mysigt!! Nästan så att jag ska tvinga Axelina (som bor där) att handla lite åt mig och skicka upp hit haha! HAr de någon hemsida?

  SvaraRadera