lördag 11 december 2010

Ljuspyssel och gåbortpresent

Om ni har lite pengar och lite tid så har jag ett superhett tips på "gåbortpresse" eller julklapp: nämligen ljus i fin förpackning.
Jag har köpt ett rätt så billigt tio-pack med vita långa, ljus, tagit fram sångboken jag köpte tidigare i höstas, lite snöre och ett rött fint papper jag hittade i gömmorna. Men man kan använda allt från inslagningspapper till vanligt tidningspapper, wellpapp eller silkespapper.

 • Para ihop ljusen två och två, eller i 3-pack eller 4-pack - det bestämmer man själv. Att få en hel bunt ljus är ju schysst och ofta behövligt.

 • Sätt ett snöre runt ljusen (Ett tunt) och sedan pappret över. Jag satte i två olika lager - först rött, sedan"sångpapper" eller tvärtom.

 • Sätt ett fint snöre runt och kanske en etikett och VOILÀ så har du fina, stämningsfulla, lätta och billiga hemmagjorda presenter till glöggpartyt eller den oinbjudna julaftonsgästen

3 kommentarer:

 1. sv: Jaaaa de är verkligen bra på att fixa julstämning här i Göteborg. :) Jul på Liseberg får du inte missa heller :)

  SvaraRadera
 2. Jättebra ide, tar jag åt med på en gång. Ljus behöver ju alla.

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Tänk att noter kan vara så fint. :)

  Sv: Verkligen tråkigt med regn. :( Och sedan ska det bli -10 vilket kommer innebära superglashalt. Härligt att mysigt väder i alla fall! :) Och lussekatterna blev väldigt goda. :)

  SvaraRadera