fredag 17 december 2010

Lalolandets bästa tryffel




Jag har ett mycket gammalt recept på en tryffel som är försvinnande god. Den går inte att misslyckas med och kan smaksättas i oändlighet. Den är även ett PERFEKT geborttips, speciellt om man gör den lite lyxigare med t.ex. whiskey, congac eller likör.

CHOKLADTRYFFEL

1½ dl grädde
100 g smör
300 g choklad (jag blandar ljus och mörk)
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
½ krm malen kardemumma
½ msk snabbkaffepulver
(här kan man byta mot 2 msk likör, några droppar pepparmyntsolja, rivet apelsinskal etc. Med sprit i så blir inte tryffeln lika stel)

Garnering: Kakao

Do like this:
Koka grädde och smör. Bryt chokladen i bitar. Ta från värmen och rör ner farinsocker, vaniljsocker, choklad, och smaksättningen du valt.
Rör tills chokladen har smält. Låt kallna i kylen 1-1½ timme. Rulla till bollar och skikta över kakao, eller spritsa ut i formar - det är superfint, men då är det lite svårare att förvara dom.
Förvara i kylskåp!
Superenkelt och supergott.
Tryfflarna på bilden är det Bailys i ...farligt gott!!!

Nu: Julavslutning på jobbet!
Sen: Julshopping och så ska ni få se vilken underbar julklapp jag fick från jobbet igår!!!
/J




2 kommentarer:

  1. Åh en sådan mysig blogg:)!

    SvaraRadera
  2. Skall definitivt provas : )
    Själv är jag expert på att koka för hård knäck år ut och år in.

    SvaraRadera